Vrienden v/d Olifant


Uitleg Vrienden van de Olifant

Vrienden van de olifant zet zich in voor voor de bescherming van Afrikaanse en Aziatische Olifanten.

In Sri Lanka is een olifanten weeshuis, “Elephant Transit Home” waar jonge weesolifantjes opgevangen en verzorgd worden, tevens krijgen zij de medische verzorging die zij nodig hebben. De olifantjes leven met z’n allen in een groot natuurgebied rondom de opvang.

Op vaste tijden komen zij naar de opvang om de melkvoeding te krijgen. Als zij na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn worden zij naar de natuur terug gebracht. Er wordt hard gewerkt aan het aanbrengen van hekken rond de nationale parken zodat olifanten in de toekomst vrij in de parken kunnen leven zonder dat de boeren hun leefgebied vernielen.

Vrienden van de Olifant heeft de financiële zorg op zich genomen van enkele Aziatische baby-olifantjes, die opgevangen zijn in het Elephant Transit Home op Sri Lanka. Voor deze weesolifantjes zoeken zij peetouders, die deze bijzondere diertjes een nieuwe kans op een leven in de natuur willen geven. Je kunt zelf kiezen van welk olifantje je peetouder wilt worden.

Reizen

Speciaal voor peetouders en geïnteresseerden  heeft Langkapura een reis opgezet voor de echte olifantenliefhebber. De reis staat dan ook bijna helemaal in de teken van de olifant. U zult onder andere het Transit Home bezoeken, maar ook de parken zien waar de olifantjes uiteindelijk vrij gelaten worden. Deze parken behoren tot de mooiste parken van Sri Lanka en laten u genieten van wilde olifanten in hun natuurlijke omgeving.

In de Transit Home mag u als peetouder van dichtbij zien hoe de olifanten gevoed worden en krijgt u, als de situatie dit toelaat, uitleg van de staf.  Deze reis is een echte “must do” voor de ware olifantenliefhebber die ook echt iets wil betekenen voor deze schitterende dieren.

In het kader aan de rechterkant van deze pagina kunt u meer informatie vinden over deze fantastische reis!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.