Over ons

  • Yala National Park 2015
    Yala National Park 2015
  • Yala National Park 2006
    Yala National Park 2006

Algemeen

Langkapura is een initiatief van Marjolein en Taco Tjalkens. Al meer dan 15 jaar reizen zij naar diverse bijzondere plekken in de wereld. Van Costa Rica tot China en van Zuid-Afrika naar Indonesië. Maar toch komen zij elk jaar terug in Sri Lanka en India.

De insteek van hun reizen is om culturen te leren kennen, dieren in hun eigen omgeving te zien en om te genieten van alles wat onze wereld te bieden heeft zonder deze daarmee zwaar te belasten. Uiteraard komen zij ook op de toeristische plaatsen, maar de meest mooie ervaringen hebben zij opgedaan “off the beaten track”. Plaatsen waar weinig toeristen komen.

Al enkele jaren speelden zij met het idee om meer mensen te laten genieten van deze manier van reizen. Daarnaast werden ze met grote regelmaat benadert door mensen vanuit de gehele wereld die graag hun advies voor een reis of locatie wilden horen.

Een logische stap was dan ook om een eigen reisorganisatie te beginnen, met als belangrijkste bestemmingen Sri Lanka en India. Door de enorme variëteit van landschappen, culturen en onderkomens zijn deze landen voor iedereen een topbestemming. Dit gecombineerd met de jarenlange ervaring en de uitgebreide lokale kennis van Taco en Marjolein zorgt ervoor dat u een onvergetelijke reis zult maken.

Becker & Egbers

Langkapura werkt nauw samen met het gerenommeerde reisbureau Becker & Egbers. Langkapura ontwerpt in overleg met u uw reis, Becker & Egbers verzorgt de boekingen en het financiële afhandeling. Hierdoor vallen alle reizen van Langkapura onder het Calamiteitenfonds en het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Klanten van Langkapura hebben altijd persoonlijk contact met onze medewerkers, per mail, telefonisch maar ook via alle social media kanalen zoals WhatsApp, Messenger etc. Deze online service biedt Langkapura ook tijdens uw reis aan!

Wat betekent de naam Langkapura?

Langkapura is een naam die uit de Hindoe mythologie komt en betekent Eiland (Lanka) Stad (Pura). Het was de naam van de versterkte hoofdstad waar de legendarische koning Ravana zijn zetel had. Er wordt algemeen aangenomen dat Langkapura op het hedendaagse Sri Lanka lag.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.