Maatwerk


Uitleg maatwerk

Bij onze maatwerkreizen geeft u aan waar uw interesses naar uit gaan, wat u wilt zien/doen en wat voor kwaliteit hotels of lodges u wenst. Uiteraard informeren wij u over de vele mogelijkheden. Alles wordt volledig voor u op maat gemaakt en dat vaak voor een prijs die kan concurreren met een groepsreis! Kijk rustig eens onze voorbeeld rondreizen door om leuke ideeën op te doen. Tevens vermelden wij hieronder een klein overzicht van de vele mogelijkheden in Sri Lanka.

Parken/safari’s

Door de enorme variatie aan landschappen zijn er veel verschillende mogelijkheden voor safari’s. Zo kan je luipaarden gaan spotten in Yala NP, olifanten zien baden in Udawalawa of zeldzame vogels zoeken in het regenwoud van Sinharaja.

Bezienswaardigheden

In het midden van het eiland is de wereldberoemde “Cultural Triangle”. Hieronder vallen de koningssteden Pollonaruwa en Anaradaphura. Ook de befaamde Leeuwenrots rijst hier op uit het schitterende landschap.

De tempel van de Tand vindt u in Kandy, deze tempel is één van de heiligste plaatsen ter wereld voor de Boeddhisten. In de gouden stupa bevindt zich namelijk de tand van Lord Boeddha. Een bezoek aan deze zeer levendige tempel is zeker de moeite waard. Een ander (letterlijk) hoogtepunt is Adam’s peak. Dit is een berg waar volgens overlevering (afhankelijk van wat je geloofd) Adam uit het paradijs op aarde is gekomen, Lord Boeddha op Sri Lanka aankwam, Shiva neerdaalde uit de hemel.

Naast bovenstaande bezienswaardigheden zijn er ook nog tal van koloniale bezienswaardigheden. Zoals de diverse Nederlandse forten, kerken en VOC gebouwen. Of het Engelse Grand Hotel en postkantoor in Nuwara Eliya.

To do

Relaxen op het strand, walvis spotten, slenteren door oude tempels, koloniale winkeltjes bezoeken, met een goed boek aan het zwembad zitten, heerlijk uit eten gaan, olifanten kijken, tot rust komen en genieten!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw onvergetelijke maatwerkreis!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.