Tips

Algemeen

Over het algemeen zijn alle Indiërs vriendelijk en geïnteresseerd in de bezoekers van hun mooie land. Vroeger waren straatverkopers erg lastig, dat is de laatste jaren bijna niet meer het geval.

Ding af als je iets koopt, zeker bij straatverkopers of toeristenwinkeltjes. Dit hoort echt bij de cultuur en wordt ook door de Indiërs zelf gedaan. Ook het geven van een paar roepie aan bijvoorbeeld iemand die je bagage naar je kamer brengt hoort er nog steeds bij, tenzij het hotel het expliciet anders aangeeft.

Geldautomaten zijn in alle grote steden te vinden, ga je echt het binnenland in dan is het verstandig om wat geld mee te nemen, niet teveel want eigenlijk is alles toch heel goedkoop, alleen alcohol is in sommige staten vrij duur en je hebt daar een (gratis) permit voor nodig.

Geloof

In India leven heel veel verschillende bevolkingsgroepen. De meeste zijn Hindoe, een aantal Moslim, een aantal Boeddhist en een paar zijn Christen. De meeste Hindoetempels zijn geopend voor niet Hindoes, soms moet de man met ontbloot bovenlichaam naar binnen. Vrouwen moeten de knieën en schouders bedekt hebben. Moskeeën mogen niet betreden worden door niet moslims. Voor kerken en Boeddhistische tempels geldt dat mannen en vrouwen de knieën bedekt moeten hebben en de schouders bedekt. Tempels ga je zonder schoenen in, sokken zijn wel toegestaan.

Kleding

In het straatbeeld zal je zien dat de meeste mensen er vrij bedekt bij lopen. Dit wordt van toeristen zeker niet verwacht, korte broek en shirt is geen probleem. Met ontbloot bovenlijf een winkel inlopen is niet echt netjes. Teveel bloot bij vrouwen kan soms tot reacties leiden van Indische mannen. Draag voor de rest luchtige katoenen of linnen kleding. Linnen en katoen zijn prettig om te dragen in warme landen.

Gezondheid

In de winter is het in India redelijk koel, desondanks is de UV factor echt behoorlijk hoog, vergeet je dus niet in te smeren met zonnebrandcrème.

Eten en drinken moet je alleen in goede restaurants doen die druk bezocht worden. Neem nooit kraanwater of ijsblokjes. Ook uit karaffen met water die al klaar staan op de tafel moet u niet drinken. Accepteer alleen water uit gesloten flessen. De belangrijkste reden dat mensen ziek worden in India zijn twee dingen: Water en slecht bereidt vlees. Als u vlees wilt eten zorg dan dat het well-done is, echt warm op uw bord en goed ruikt. Anders moet u het niet accepteren. Problemen met eten in het binnenland zijn vaak te voorkomen door vegetarisch te eten.

In India komen tropische ziektes voor zoals malaria. Laat u voor uw verblijf goed adviseren door de GGD of de adviserende dienst in uw lokale ziekenhuis.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.